2 Aralık 2016 Cuma

Ağaç Çileği Peltesi Tarifi



Yemek tarifleri içinde Resimli Ağaç Çileği Peltesi Tarifi ve Ağaç Çileği Peltesi Tarifi ve de Ağaç Çileği Peltesi Nasıl Yapılır hususlarını bu tarifimizde gösteriyoruz.

Zorluk Derecesi: Kolay
Süresi: 30 dk
Kaç Kişilik: 4-6

Serinletici bir tatlı olan ağaç¬çileği peltesi, her çeşit meyve ile yapılabilir. Ama en güzeli ve lez-zetlisi, çilek ve ağaççileği ile yapı¬lanıdır. Çok iyi çırpılmış krem şan- tiyle, soğuk olarak servis edilir. Ağaç Çileği Peltesi Tarifi

500 gr ağaççileği (ayıklanıp yı¬kanmış)
 1 su bardağı sek beyaz şarap
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası (3 çorba kaşığı beyaz şarapla eritilmiş)
1 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı limon kabuğu ren¬desi.

Ağaç Çileği Peltesi Nasıl Yapılır
Ağaççileği ve şarabı orta boy bir tencereye koyup harlı ateşe oturtarak kaynamaya bırakınız. Kaynamaya başlayınca, ateşin al¬tını kısarak 15-20 dakika, ağaç çilekleri iyice yumuşayıncaya kadar, pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp ağaççileklerini tahta kaşığın tersiyle ha¬fifçe bastırarak bir süzgeçten ge¬çirip, orta boy derin bir kaba alınız.
Ağaççileği püresini tekrar ten¬cereye koyunuz; şekeri ekleyip, or¬ta ateşte devamlı karıştırarak kay¬natınız.
Şarapta eritilmiş nişastayı or¬ta boy bir kaba koyunuz; kaynar suyu yavaş yavaş ekleyip koyulaşıncaya kadar devamlı karıştıra¬rak pişiriniz. Sonra, nişasta karışımını limon kabuğu rendesiyle birlikte ağaççileği püresine azar azar ekleyiniz. Resimli Ağaç Çileği Peltesi Tarifi
Pelte koyulaşınca, tencereyi ateşten alıp pelteyi servis tabağına boşaltarak, soğuk olarak servis ediniz.

Resim Notu: Ağaççileği peltesini, sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder