Yemek tarifleri harika bloğumda Resimli Yemek Tarifleri, Kolay Yemek Tarifleri, Pratik Yemek Tarifleri ile alakalı çok ilginç ve güzel tarifler paylaşmak istiyorum.
12 Aralık 2016 Pazartesi
Ada Bisküvileri Tarifi
Yemek tarifleri içinde resimli Ada Bisküvileri Tarifi ve Ada Bisküvileri Tarifi önemli yere sahiptir. Ada Bisküvileri nasıl yapılır derseniz onun cevabıda tarifte...
Zorluk Derecesi: Kolay
Süre: 30-40 dakika - Ada Bisküvileri Tarifi
Çok lezzetli, hafif olan ada bisküvileri, yazın çayla birlikte servis edilebilir.
(24 bisküvi) 180 gr (3/4 su bardağı) + 1 çay
kaşığı tereyağı 300 gr şeker
2 yumurtanın beyazı (hafifçe çırpılmış)
1 tatlı kaşığı vanilya tozu 250 gr (2 su bardağı) un
2 çorba kaşığı mısır nişastası.
Ada Bisküvileri Nasıl Yapılır
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Fırın tepsinizi bir tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayarak bir kenara bırakınız. Yemek Tarifleri
Derin ve geniş bir kapta geri kalan tereyağını ve şekeri tahta bir kaşıkla ince ve köpük köpük bir kıvama gelene kadar çırpınız. Bu kaba, yumurta akını ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırınız. Un- mısır-nişasta karışımını, hamur pekleşinceye kadar, madenî bir kaşıkla azar azar katarak karıştırınız.
Hamuru 21 eşit parçaya bölünüz. Bu parçaları top gibi yuvarlayarak, 5’er santimetre aralıklarla tepsinize yerleştiriniz. Sonra, hamur toplarını çatalınızın uç kısmıyla yayvanlaştırınız.
Tepsiyi ısınmış fırına sürüp 15-20 dakika, bisküviler altın sarı¬sı bir renk alana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alarak, bis¬küvileri soğuması için bir servis tabağına koyup daha sonra servis ediniz.
Resim tarifi : Kahvaltılarda ya da çay saatlerinizde leziz ada bisküvilerini deneyiniz. Resimli Ada Bisküvileri Tarifi en güzelidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder