7 Aralık 2016 Çarşamba

Keklik Yahnisi Tarifi

 Keklik Yahnisi Nasıl Yapılır acaba? Keklik Yahnisi Tarifi ve resimli Keklik Yahnisi Tarifini bu yazım bulacaksınız. Yemek tarifleri sizin için.

Lezzetli ve besleyici bir yemek olan keklik yahnisini, patates pü¬resi ve sote bezelye ile servis ede-bilirsiniz.
(4-6 kişilik) Keklik Yahnisi Tarifi
1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber
1    1/2    su bardağı et suyu (bkz
Et suyu)
1    çorba kaşığı unlu tereyağ (bkz. Unlu tereyağ)
2     çorba kaşığı maydanoz (kı¬yılmış)
Baharat torbası:
2     sap maydanoz 1 fiske kekik
1 defne yaprağı.

Keklik Yahnisi Nasıl Yapılır
Büyük bir tavada yağı kızdı¬rıp soğan ve havuçları koyunuz. Arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavu¬runuz. soğan v-c Ha¬vuçları tavadan alıp bir güvece koyarak, güveci bir kenara bırakı¬nız. Tavaya mantarları koyup, sık sık karıştırarak 5 dakika pişirdik¬ten sonra, delikli kepçeyle alıp, güveçteki soğanlara katınız.
Keklikleri tavaya koyup ara- sıra döndürerek 6-7 dakika, her yanları pembeleşene kadar kızar¬tınız.
Tavayı ateşten alıp keklikleri de güvece koyarak tuz, biber ve baharat torbasını ekleyiniz. Et su¬yu ve
 güveci har¬lı ateşe oturtarak sosu kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp arasıra ka¬rıştırarak 1 saat, bıçağın ucu kek-liklere kolayca batana kadar pişi¬riniz.
Güveci ateşten alıp maşa ya¬da iki büyük kaşıkla keklikleri çı¬kararak 4’e Dölünüz. Sosu süzüp sebzeleri bir kenara ayırarak sı¬cak tutunuz. Baharat torbasını çı karıp atınız.
Süzülmüş sosu yeniden güve¬ce koyup narlı ateşte, arasıra ka¬rıştırarak 6-7 dakika, üçte birini çekene kadar kaynatınız.
Ateşi kısıp unlu tereyağı kü¬çük parçalar halinde katarak 2-3 dakika, sos pürtüksüz ve koyu o- lana kadar pişiriniz. Resimli Keklik Yahnisi Tarifi bu tarifimde.
Sebze ve keklikleri tekrar ye¬niden koyup, maydanozu ekleyi-niz. 2-3 dakika daha iyice ısıtıp, güveci ateşten alarak servis edi¬niz.

Yemek Tarifleri içinde av etlerinden güzel bir yahni


Resim notu: Doyurucu ve lezzetli bir yemek olan keklik yahnisini, patates ve bezelye ile servis edebilir sı niz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder