Lezzetli ve besleyici bir yemek olan keklik yahnisini, patates pü¬resi ve sote bezelye ile servis ede-bilirsiniz.
(4-6 kişilik) Keklik Yahnisi Tarifi
1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber
1 1/2 su bardağı et suyu (bkz
Et suyu)
1 çorba kaşığı unlu tereyağ (bkz. Unlu tereyağ)
2 çorba kaşığı maydanoz (kı¬yılmış)
Baharat torbası:
2 sap maydanoz 1 fiske kekik
1 defne yaprağı.
Keklik Yahnisi Nasıl Yapılır
Büyük bir tavada yağı kızdı¬rıp soğan ve havuçları koyunuz. Arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavu¬runuz. soğan v-c Ha¬vuçları tavadan alıp bir güvece koyarak, güveci bir kenara bırakı¬nız. Tavaya mantarları koyup, sık sık karıştırarak 5 dakika pişirdik¬ten sonra, delikli kepçeyle alıp, güveçteki soğanlara katınız.
Keklikleri tavaya koyup ara- sıra döndürerek 6-7 dakika, her yanları pembeleşene kadar kızar¬tınız.
Tavayı ateşten alıp keklikleri de güvece koyarak tuz, biber ve baharat torbasını ekleyiniz. Et su¬yu ve
güveci har¬lı ateşe oturtarak sosu kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp arasıra ka¬rıştırarak 1 saat, bıçağın ucu kek-liklere kolayca batana kadar pişi¬riniz.
Güveci ateşten alıp maşa ya¬da iki büyük kaşıkla keklikleri çı¬kararak 4’e Dölünüz. Sosu süzüp sebzeleri bir kenara ayırarak sı¬cak tutunuz. Baharat torbasını çı karıp atınız.
Süzülmüş sosu yeniden güve¬ce koyup narlı ateşte, arasıra ka¬rıştırarak 6-7 dakika, üçte birini çekene kadar kaynatınız.
Ateşi kısıp unlu tereyağı kü¬çük parçalar halinde katarak 2-3 dakika, sos pürtüksüz ve koyu o- lana kadar pişiriniz. Resimli Keklik Yahnisi Tarifi bu tarifimde.
Sebze ve keklikleri tekrar ye¬niden koyup, maydanozu ekleyi-niz. 2-3 dakika daha iyice ısıtıp, güveci ateşten alarak servis edi¬niz.
Yemek Tarifleri içinde av etlerinden güzel bir yahni

Resim notu: Doyurucu ve lezzetli bir yemek olan keklik yahnisini, patates ve bezelye ile servis edebilir sı niz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder