Romen Usulü Biber Dolması Tarifi ve Romen Usulü Biber Dolması Nasıl Yapılır diyorsanız hele ki Resimli Romen Usulü Biber Dolması Tarifini görmek istiyorsanız yemek tarifleri içinde burası doğru yer...
Süresi: iki buçuk saatten fazla
Zorluk Derecesi: kolay
Kaç Kişilik: 4 kişilik

Uzun yıllar Türk etkisinde kalmış olan Romen mutfağının bu yemeği, ayrı olarak servis edilebi¬leceği gibi, herhangi bir et yemeği¬nin garnitürü de olabilir. Romen Usulü Biber Dolması Tarifi
4 büyük dolmalık biber
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı maydanoz (kıyıl¬mış)
Harcı:
2 çorba kaşığı rafine yağ
2 soğan (çok ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı kereviz (rende¬lenmiş)
3 su bardağı dolmalık pirinç
2 çorba kaşığı maydanoz (kı¬yılmış)
1 kahve kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 yumurta
Sosu: Resimli Romen Usulü Biber Dolması Tarifi
3 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu
250 gr domates (kabukları soyu¬lup doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı domates salçası.

Romen Usulü Biber Dolması Nasıl Yapılır
Dolmalık biberlerin üstünü keserek çekirdekli bölümlerini çı¬karınız, Harcı için kulplu bir ten¬cerede yağı, orta ateşte ısıtınız. Soğanı ve kerevizi koyup ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika kızartınız. Pirinci, maydanozu, yenibaharı, tuzu ve karabiberi ekleyiniz. Ten¬cereyi ateşten alınız. Biraz ılının¬ca, içine yumurtayı da koyarak harcı iyice karıştırınız.
Biberlerin içini harçla iyice doldurunuz. Fırınınızı orta sıcak¬lığa getirip (180°C) ısıtınız. Sosu için, bir başka tencerede orta sı¬caklıkta yağı eritiniz. Soğanı ekle¬yip 2-3 dakika kızartınız. Unu da koyup 1 dakika kadar kavurunuz. Tavuk suyunu ağır ağır tencere¬ye döküp, tahta bir kaşıkla karı¬şımı iyice karıştırınız. Son olarak domatesi, domates salçasını, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırınız. Yemek Tarifleri içinde beğendiğim bir tarif.
Tencereyi ateşten alıp, içine biberleri yerleştiriniz. Tencereyi, ağzı kapalı olarak firma sürüp 35- 40 dakika kadar pişiriniz. Fırından çıkarıp, biberleri sosuyla birlikte bir servis tabağına aktarınız. Dolmaların üstüne eşit olarak yoğurt koyup, maydanozu serperek servis ediniz.
Resim notu: Romen usulü biber dolması Türk zev¬kine uygun, ucuz ve lezzetli bir ye¬mektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder