17 Aralık 2016 Cumartesi

Domatesli Ahtapot Tarifi




 

 Domatesli Ahtapot Tarifi ve Resimli Domatesli Ahtapot Tarifi ile Domatesli Ahtapot Nasıl Yapılır sorusunun cevabı ve yemek tarifleri burada.

Değişik yemekten hoşlananların çok beğeneceği domatesli ah­tapot, genellikle haşlanmış patates ve yeşil salata ile servis edilir. Yemek tarifleri
(4 kişilik)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük baş soğan (piyaz doğ­ranmış)
1 baş sarımsak (dövülmüş)
500 ’er gr’lık 4 ahtapot (temizle­nip ince derisi soyulmuş ve 1 cm boyunda kesilmiş)
6 orta boy domates (soyulup çekirdekleri çıkarılarak kuş­başı doğranmış)
200 gr (3/4 su bardağı) tavuk­suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı taze fesleğen (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı tereyağ.

Domatesli Ahtapot Nasıl Yapılır
Büyük boy bir tencerede zey­tinyağını orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, soğanı ve sarmısağı arada bir karıştırarak 4 -5 dakika, so­ğanlar yumuşayıp sararana ka­dar, pişiriniz.
Sonra, ahtapotları aynı kaba koyup arada bir karıştırarak 8 da­kika, renkleri hafif kahverengim­si olana kadar, pişiriniz. Do­matesleri ekleyip, zaman zaman karıştırarak 5 dakika daha pişiri­niz. Üstüne tavuk suyu­nu döküp tuz, biber ve fesleğeni serpiniz. Ateşin sıcaklığını yüksel­tip, devamlı karıştırarak kaynatı­nız. Sonra, hafif ateşe alınız ve tencereyi kapatıp 1 1/2-2 saat, ah­tapotlar yumuşayana kadar pişi­riniz. resimli Domatesli Ahtapot Tarifi
Ahtapotları delikli kepçe ile servis tabağına alıp üstünü örte­rek, sosunu hazırlayana kadar sı­cak tutunuz. Tencereyi ateşten alıp, içindeki salçayı bir kâseye sü­zünüz; bu süzülmüş salçayı tek­rar tencereye koyup, harlı ateşte 5 dakika kaynatınız.
Sonra kısık ateşte, tereyağını küçük parçalar halinde, yavaş ya­vaş koyulaşana kadar devamlı ka­rıştırarak, salçaya yediriniz.
Gerekirse tuz ve biber ekle­yiniz. Domatesli Ahtapot Tarifi
Tencereyi ateşten alıp, hazır­ladığınız bu sosu ahtapotların üs­tüne dökerek hemen servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder