Domatesli Ahtapot Tarifi ve Resimli Domatesli Ahtapot Tarifi ile Domatesli Ahtapot Nasıl Yapılır sorusunun cevabı ve yemek tarifleri burada.
Değişik yemekten hoşlananların çok
beğeneceği domatesli ahtapot, genellikle haşlanmış patates ve yeşil salata ile
servis edilir. Yemek tarifleri
(4 kişilik)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük baş soğan (piyaz doğranmış)
1 baş sarımsak (dövülmüş)
500 ’er gr’lık 4 ahtapot (temizlenip ince
derisi soyulmuş ve 1 cm boyunda kesilmiş)
6 orta boy domates (soyulup çekirdekleri
çıkarılarak kuşbaşı doğranmış)
200 gr (3/4 su bardağı) tavuksuyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı taze fesleğen (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı tereyağ.
Domatesli Ahtapot Nasıl Yapılır
Büyük boy bir tencerede zeytinyağını orta
ateşte eritiniz. Yağ kızınca, soğanı ve sarmısağı arada bir karıştırarak 4 -5
dakika, soğanlar yumuşayıp sararana kadar, pişiriniz.
Sonra, ahtapotları aynı kaba koyup arada
bir karıştırarak 8 dakika, renkleri hafif kahverengimsi olana kadar,
pişiriniz. Domatesleri ekleyip, zaman zaman karıştırarak 5 dakika daha pişiriniz.
Üstüne tavuk suyunu döküp tuz, biber ve fesleğeni serpiniz. Ateşin sıcaklığını
yükseltip, devamlı karıştırarak kaynatınız. Sonra, hafif ateşe alınız ve tencereyi kapatıp 1 1/2-2 saat, ahtapotlar
yumuşayana kadar pişiriniz. resimli Domatesli Ahtapot Tarifi
Ahtapotları delikli kepçe ile servis
tabağına alıp üstünü örterek, sosunu hazırlayana kadar sıcak tutunuz.
Tencereyi ateşten alıp, içindeki salçayı bir kâseye süzünüz; bu süzülmüş
salçayı tekrar tencereye koyup, harlı ateşte 5 dakika kaynatınız.
Sonra kısık ateşte, tereyağını küçük
parçalar halinde, yavaş yavaş koyulaşana kadar devamlı karıştırarak, salçaya
yediriniz.
Gerekirse tuz ve biber ekleyiniz. Domatesli Ahtapot Tarifi
Tencereyi ateşten alıp, hazırladığınız bu
sosu ahtapotların üstüne dökerek hemen servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder