27 Kasım 2016 Pazar

Acıbadem Kurabiyesi Tarifi

 
Acıbadem Kurabiyesi Tarifini ve Resimli Acıbadım Kurabiyesi tarifini sevmeyen yoktur. Siz de eğer Acıbadem Kurabiyesi Nasıl Yapılır diye düşünenlerdenseniz, yemek tariflerinden doğrusuna geldiniz demektir. Afiyet olsun.
Zorluk Derecesi: Kolay
Süre: Tahmini 1 saat
Resimli Acıbadem Kurabiyesi Tarifi
acıbadem kurabiyesi, rıava al¬mayan bir kavanozda uzun süre saklanabilir.
(16 kurabiye)
2 yumurta beyazı 125 gr (1 su bardağı) çekilmiş badem
30 gr (1/4 su bardağı) pirinç unu
200 gr (3/4 su bardağı) toz şe¬ker
1 çay kaşığı badem esansı (is¬tenirse)
16 tane tuzsuz kabuksuz badem

Acıbadem Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız. Büyükçe 2 yağlı kâğıdı fırın tepsisi boyunda kesip bir kenara koyunuz.
Orta boy bir kâsenin içinde, yumurta beyazlarını yumurta teli ya da elektrikli mikser ile kar haline getiriniz. Madenî bir kaşık kulla¬narak, çekilmiş badem, pirinç unu, şeker ve badem esansını ekleyiniz. Acıbadem Kurabiyesi Tarifi özeldir.
Hazırladığınız bu karışımdan birer dolu tatlı kaşığı alarak, ge¬niş aralıklarla yağlı kâğıdın üs-tüne koyunuz. 10 dakika serin bir yerde ya da buzdolabında bırak¬tıktan sonra, ortalarına birer ba¬dem oturtunuz. Sonra yağlı kâğı¬dı fırın tepsisine koyunuz; 25 da¬kika, kurabiyelerin renkleri hafif kahverengimsi olup sertleşene ka¬dar pişiriniz. Fırından çıkardıktan sonra, 5 dakika bir kenara bırakı¬nız. Sonra, acıbadem kurabiyele¬rini yağlı kâğıttan çıkarıp, soğu¬ması için bir servis tabağına yer¬leştiriniz. Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder