Acıbadem Kurabiyesi Tarifini ve Resimli Acıbadım Kurabiyesi tarifini sevmeyen yoktur. Siz de eğer Acıbadem Kurabiyesi Nasıl Yapılır diye düşünenlerdenseniz, yemek tariflerinden doğrusuna geldiniz demektir. Afiyet olsun.
Zorluk Derecesi: Kolay
Süre: Tahmini 1 saat
Resimli Acıbadem Kurabiyesi Tarifi
acıbadem kurabiyesi, rıava al¬mayan bir kavanozda uzun süre saklanabilir.
(16 kurabiye)
2 yumurta beyazı 125 gr (1 su bardağı) çekilmiş badem
30 gr (1/4 su bardağı) pirinç unu
200 gr (3/4 su bardağı) toz şe¬ker
1 çay kaşığı badem esansı (is¬tenirse)
16 tane tuzsuz kabuksuz badem
Acıbadem Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız. Büyükçe 2 yağlı kâğıdı fırın tepsisi boyunda kesip bir kenara koyunuz.
Orta boy bir kâsenin içinde, yumurta beyazlarını yumurta teli ya da elektrikli mikser ile kar haline getiriniz. Madenî bir kaşık kulla¬narak, çekilmiş badem, pirinç unu, şeker ve badem esansını ekleyiniz. Acıbadem Kurabiyesi Tarifi özeldir.
Hazırladığınız bu karışımdan birer dolu tatlı kaşığı alarak, ge¬niş aralıklarla yağlı kâğıdın üs-tüne koyunuz. 10 dakika serin bir yerde ya da buzdolabında bırak¬tıktan sonra, ortalarına birer ba¬dem oturtunuz. Sonra yağlı kâğı¬dı fırın tepsisine koyunuz; 25 da¬kika, kurabiyelerin renkleri hafif kahverengimsi olup sertleşene ka¬dar pişiriniz. Fırından çıkardıktan sonra, 5 dakika bir kenara bırakı¬nız. Sonra, acıbadem kurabiyele¬rini yağlı kâğıttan çıkarıp, soğu¬ması için bir servis tabağına yer¬leştiriniz. Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder