Alman Usulü Kremalı Sığır Tarifini ve resimli Alman Usulü Kremalı Sığır Tarifi bu sayfada. Alman Usulü Kremalı Sığır Nasıl Yapılır? Bu sorunun cevabı yemek tariflerinde.
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: iki buçuk saatten fazla
Kaç Kişilik: 4
Bu baharatlı et yemeği bir al¬man tarifinin uyarlamasıdır. Ge¬leneksel olarak hamur lokması ile yenirse de makarna ile de servis edilebilir.
Alman Usulü Kremalı Sığır Tarifi
6 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kg yağsız kuşbaşı sığır eti
4 çorba kaşığı tereyağı;
1 soğan (iyice kıyılmış)
2 diş sarımsak (döğülmüş)
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 defne yaprağı
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı acı krema
1 çorba kaşığı limon suyu
Alman Usulü Kremalı Sığır Nasıl Yapılır
Un, tuz ve biberi bir tabakta karıştırıp, etleri bu karışımın içinde yuvarlayınız. Fazla unları bir çanağa silkeleyip, etleri bir kenara koyunuz Orta sıcaklıkta ateşte, büyük bir tavada tereyağını eritiniz. Yağ kızınca kuşbaşı etleri tavaya atıp, her tarafları kahverengi bir renk alana kadar pişiriniz. Bir delikli kepçe ile etleri süzerek ayrı bir tabağa çıkarınız.
Aynı tavaya soğan ve sarmısağı koyup yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Yanmamasına dikkat ediniz; kırmızı biber, yenibahar ve defneyi de içine atıp iyice karıştırınız. Et suyunu ekleyip karıştıra karıştıra kaynatınız. Etleri tekrar tavaya koyup ağzını kapatınız ve hafif ateşte 2 saat, yumuşayana kadar pişiriniz. Resimli Alman Usulü Kremalı Sığır Tarifini beğeneceksiniz.
Eti bir tabağa koyup, üstünü sıcak durması için alüminyum kâğıtla örtünüz. Tavada yağlı sudan 1/4 su bardağı kadarını bırakıp gerisini dökünüz. Ayırdığınız suyu orta boy bir tencereye koyup önce orta ateşte iyice ısıtınız; sonra hafif ateşte birkaç dakika kayna¬tınız. Yemek Tarifleri burada
Orta boy bir kâsede krema, limon suyu ve çanaktaki artmış unu karıştırınız. Devamlı karıştırarak, kaynamış olan yağlı suyu azar azar karışıma yediriniz. İyice karıştırdıktan sonra, tekrar tencereye boşaltınız. Sosu koyulaştırmak için kaynatmadan pişiriniz. Etleri de tencereye atıp karıştırınız. (Etler ısınmalı ama sos kaynamamalıdır). Bir tabağa alıp hemen servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder