12 Kasım 2016 Cumartesi

Avcı Çorbası Tarifi

 


 Avcı Çorbası tarifi özel olarak dikkat edilmesi gereken bir çorbadır. Resimli avcı çorbası tarifi öğrenmek için avcı çorbası nasıl yapılır ona bakmak lazım. Yemek tarifleri içinde çorbalar özel bir öneme sahiptir.
Zorluk Derecesi: özel dikkat gerektirir
Süresi: bir saat ile iki buçuk saat arası
Kaç Kişilik: 4-6
Zengin bir yemek olan avcı çorbası bir kış menüsünün ilk yemeği olarak servis edilir.
Avcı Çorbası Tarifi
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 sülünün ya da 1 kekliğin ke¬mikleri (sülün ya da keklik bulamazsanız, benzer büyük¬lükte bir kuşun kemiklerini de kullanabilirsiniz)
250 gr av eti (kuşbaşı doğran¬mış)
1 büyük soğan (piyaz doğran¬mış)
1 büyük havuç (temizlenmiş ve halka doğranmış)
1 çorba kaşığı un
1 litre (5 su bardağı) et suyu 1/2 su bardağı kırmızı şarap (bir kahve kaşığının ucuyla ker katılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Baharat Torbası:

4 sap maydanoz 1 tutam kekik 1 defne yaprağı.
Avcı Çorbası Nasıl Yapılır
Geniş ve ağır bir kapta tereyağını ve zeytinyağını, birlikte orta sıcaklıkta ateşte eritiniz; köpükler kaybolup yağ kızınca kuş kemiklerini, eti, soğanı ve havucu ekleyip ara sıra karıştırarak 5-7 dakika, karışım hafif kahverengimsi bir görünüş alıncaya ka¬dar pişiriniz.
Kabı ateşten alarak unu ek¬leyip tahta bir kaşıkla karıştırınız. Hemen sonra, yavaş yavaş et su¬yunu dökerek karıştırmaya devam ediniz. Resimli Avcı Çorbası Tarifi size özel
Tencereyi tekrar orta sıcaklıkta ateşe koyunuz ve sık sık karıştırarak kaynatınız. Ateşi azalta¬rak baharat torbasını, tuzu, biberi ekleyip kapağını kapatarak ağır ateşte 2 saat kaynatınız.
Şekerli şarabı ekleyerek 10 dakika daha kaynattıktan sonra kemikleri ve defne yaprağını bir delikli kepçeyle çıkarıp servis ediniz. Yemek Tarifleri içinde sevdiğim bir yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder