Zorluk Derecesi: özel dikkat gerektirir
Süresi: bir saat ile iki buçuk saat
arası
Kaç Kişilik: 4
kişilik
Türk mutfağının başlıca dolmalarından olan etli
biber dolması, hazırlanması nispeten dikkat isteyen bir yemek olmakla birlikte
sonuç zahmetinize değecektir.
Etli Biber Dolması Tarifi
8 orta boy dolmalık
biber
2 orta boy domates
1 orta boy domates
(kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1/2 çorba kaşığı
tereyağı
1 soğan (ince
kıyılmış)
1 tatlı kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1 kahve kaşığı tuz
Harcı:
3 çorba kaşığı
tereyağı
4 orta boy soğan
(ince doğranmış)
60 gr (1/4 su
bardağından biraz fazla) pirinç
1/2 su bardağı su
200 gr kuzu kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı
karabiber
1/2 çorba kaşığı
maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 çorba kaşığı
dereotu
Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır
Harcı hazırlamak için
orta boy tencerede yağı, orta sıcaklıktaki ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip 3-4 dakika pişiriniz. Soğanlar
pembeleşmeye başlayınca önce pirinci ekleyip 1-2 dakika karıştırarak
kavurunuz; sonra suyunu koyup 4 dakika kadar pişiriniz. Pirinç suyunu çekince
tencereyi ocaktan alıp kalan harç malzemesini de içine koyarak iyice
karıştırınız. Hazırlamış olduğunuz bu harcı bir kenara koyunuz. Resimli Etli Biber Dolması Tarifini hepiniz eminim ki beğenecekseniz
Biberleri yıkayıp
süzdükten sonra saplarını ve çekirdeklerini (tercihan sapa yakın bir yerden)
bıçakla keserek, çıkarıp atınız. Yine yıkamış olduğunuz domateslerden 2’sinin
her birini 4 eşit parçaya bölünüz. Biberlerin içini hazırladığınız harç ile
doldurunuz. Her biberin üstüne bir domates parçası yerleştirerek biberleri orta
boy bir tencereye diziniz. Küçük bir tavada tereyağı eritip, ince kıyılmış 1
soğanı ekleyiniz. 2-3 dakika pişirdikten sonra ununu koyup bir dakika kadar
kavurunuz. 2 su bardağı et suyunu koyup kaynattıktan sonra ocaktan alarak,
dolmaların üstüne dökünüz. Kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış domatesi üstüne
serpip tencerenin ağzını kapayarak, ağır ateşte 45- 60 dakika kadar pişiriniz.
Dolmaları tencereden dikkatlice alarak bir servis tabağına dizip, sıcak sıcak
servis ediniz. Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder