2 Kasım 2016 Çarşamba

Etli Biber Dolması Tarifi

Etli biber dolması tarifini hepimiz çok severiz. Hele ki resimli biber dolması tarifi ise ayrı bir güzeldir. Etli Biber dolması nasıl yapılır konusu ise elbette cevabıyla beraber aşağıda. Yemek tariflerinden hoşlananlardansanız buyrun:


Zorluk Derecesi: özel dikkat gerektirir                      
Süresi: bir saat ile iki buçuk saat arası
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Türk mutfağının başlıca dol­malarından olan etli biber dolma­sı, hazırlanması nispeten dikkat isteyen bir yemek olmakla birlik­te sonuç zahmetinize değecektir.
 Etli Biber Dolması Tarifi
8 orta boy dolmalık biber
2 orta boy domates
1 orta boy domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1 kahve kaşığı tuz
Harcı:
3 çorba kaşığı tereyağı
4 orta boy soğan (ince doğran­mış)
60 gr (1/4 su bardağından biraz fazla) pirinç
1/2 su bardağı su
200 gr kuzu kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
1/2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 çorba kaşığı dereotu
1 kahve kaşığı kuru nane
 

Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır
Harcı hazırlamak için orta boy tencerede yağı, orta sıcaklık­taki ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip 3-4 dakika pişi­riniz. Soğanlar pembeleşmeye baş­layınca önce pirinci ekleyip 1-2 da­kika karıştırarak kavurunuz; son­ra suyunu koyup 4 dakika kadar pişiriniz. Pirinç suyunu çekince tencereyi ocaktan alıp kalan harç malzemesini de içine koyarak iyi­ce karıştırınız. Hazırlamış olduğu­nuz bu harcı bir kenara koyunuz. Resimli Etli Biber Dolması Tarifini hepiniz eminim ki beğenecekseniz
Biberleri yıkayıp süzdükten sonra saplarını ve çekirdeklerini (tercihan sapa yakın bir yerden) bıçakla keserek, çıkarıp atınız. Yine yıkamış olduğunuz domates­lerden 2’sinin her birini 4 eşit par­çaya bölünüz. Biberlerin içini ha­zırladığınız harç ile doldurunuz. Her biberin üstüne bir domates parçası yerleştirerek biberleri orta boy bir tencereye diziniz. Küçük bir tavada tereyağı eritip, ince kı­yılmış 1 soğanı ekleyiniz. 2-3 da­kika pişirdikten sonra ununu ko­yup bir dakika kadar kavurunuz. 2 su bardağı et suyunu koyup kay­nattıktan sonra ocaktan alarak, dolmaların üstüne dökünüz. Ka­bukları soyulup kuşbaşı doğranmış domatesi üstüne serpip tencerenin ağzını kapayarak, ağır ateşte 45- 60 dakika kadar pişiriniz. Dolma­ları tencereden dikkatlice alarak bir servis tabağına dizip, sıcak sı­cak servis ediniz. Yemek Tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder