
Ançüezli Ahtapot tarifi yapması kolay yemesi ise zevklidir. Hele Resimli Ançüezli Ahtapot Tarifini ilginiz varsa ve Ançüezli Ahtapot nasıl yapılır diyorsanız yemek tariflerinden doğrusuna geldiniz. Afiyet olsun.
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: 150 dk
Kaç Kişilik: 4
Ançüezli Ahtapot Tarifi
Limon soslu ve ançüezli ahtapot, limon dilimleriyle süslenip yeşil salata ile servis edilebilir.
Resimli Ançüezli Ahtapot Tarifi
Her biri 500 gr’lık 4 ahtapot (temizlenip zan çıkarılmış ve dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal 1 baş sarımsak (çentilmiş)
1 çorba kaşığı taze soğan (çok ince kıyılmış)
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kapari (Baharat olarak kullanılan güzel ko¬kulu bir çiçek tomurcuğu; kapariyi bütün mezecilerde bulabilirsiniz)
10 adet ançüez filetosu (küçük parçalar halinde doğranmış).
Ançüezli Ahtapot Nasıl Yapılır
Ahtapotları, üstünü örtene kadar soğuk su koyarak büyük bir tencereye yerleştiriniz. Tuzunu da ekledikten sonra, harlı ateşte kay¬natınız.
Su kaynar kaynamaz, tence¬renin kapağını kapayıp ateşi kısa¬rak, orta ateşte 1 1/2-2 saat, ah¬tapotlar yumuşayıncaya kadar, pişiriniz. Bu arada, sos için bir ka¬vanoza zeytinyağını, limon su¬yunu, hardalı, sarmısağı, taze so¬ğanı, kalan tuzu ve biberi koyup kapağını sıkıca kapattıktan son¬ra, bütün malzeme iyice karışana kadar kavanozu sallayınız.
Tencereyi ateşten alıp süze¬rek ahtapotları ayırınız ve bir tah¬ta üstünde keskin bıçakla ince in¬ce dilimleyiniz.
Ahtapot dilimlerini büyük bir servis tabağına koyup, hazırlamış olduğunuz sosu üstüne dökünüz. 2 büyük kaşıkla iyice karıştırıp, üs¬tüne kapari ve ançüezleri serpi¬niz.
Ançüezli ahtapot hemen ser¬vis edilebilir ya da servis edilene kadar buzdolabında saklanabilir. Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder