22 Ekim 2016 Cumartesi

Bademli Galeta Tarifi

 

Resimli Bademli Galeta Tarifi, Bademli Galeta Nasıl Yapılır veya Bademli Galeta Tarifi gibi soruların cevapları bu yazıda. Yemek tarifleri içinde özel bir öneme sahip. Afiyet olsun.

Zorluk Derecesi: kolay
Süresi:    bir saatten az   
Kaç Kişilik: Bademli Galeta Tarifi
Küçük, çubuk biçimindeki ba¬demli galetaları akşam yemeğin¬den sonra kahve ile ya da dondurmalı tatlılarla servis edebilirsiniz.
(80 galeta)
250 gr (1 1/4 su bardağı) badem (kabukları soyulmuş)
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
1 yumurta akı
1 yumurta akı
4 çorba kaşığı toz şeker
Bademli Galeta Nasıl Yapılır
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız.
Fırın tepsisini hafifçe yağla¬yıp üstüne un serpiniz. Bademleri şekerle birlikte havanda dövünüz. Yumurta akını ekleyerek sı¬kı bir hamur elde etmeye yetecek kadar karıştırınız. Mikser kullanacaksanız bademi, şekeri ve yumurta akını miksere koyarak pürtüksüz bir hamur haline gelinceye kadar çırpınız. Yemek Tarifleri için güzel bir yemek
Tezgâhınızın üstünü unlayı¬nız. Bademli hamuru üstüne ko¬yarak merdane ile 3 mm kalınlı¬ğında, dikdörtgen biçiminde açı¬nız. Hamuru 1-1,5 cm eninde, 7 cm uzunluğunda şeritler halinde kesi¬niz. Yumurta akını hafifçe çırpınız. Pudra şekerini bir tabağa koyunuz. Hamur şeritlerini önce yu¬murta akma, sonra da pudra şekerine batırarak tepsiye diziniz. Fırında 8 dakika pişiriniz. Resimli Bademli Galeta Tarifi size özel.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder