Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saat ile iki buçuk saat arası
Kaç Kişilik: 4
Bakla çorbası, hazırlanması kolay ve ekonomik bir çorbadır. İs¬tenirse, kıyılmış maydanoz ile süs-lenip taze francala ile servis edi¬lebilir. Bakla Çorbası Tarifi

500 gr taze bakla (ayıklanmış)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan (ince doğranmış)
800 gr (4 su bardağı) tavuk suyu
2 tutam kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nişasta 1/2 su bardağı süt
4 damla limon suyu.
Bakla Çorbası Nasıl Yapılır
Taze baklanın ince kabukları acı bir tat vereceğinden ve çorbanın rengini bozacağından, bakla¬ları kaynar suda 10 dakika haşla¬yıp, süzünüz. Keskin bir bıçakla çizip, kabuklarını çıkarınız. Bü¬yük boy bir tencerede, 1 çorba kaşığı tereyağını hafif ateşte eritiniz. Soğanını koyup 10 dakika kızartı-nız ve tavuk suyu ile kekiği ekle¬yiniz. Karışım kaynamaya başla¬yınca, bakla içlerini katıp, tencere-nin kapağını kapamadan 20 daki¬ka, baklalar yumuşayana kadar, pişiriniz.
Sonra tencereyi ateşten alıp baklaları süzerek suyunu bir ke¬nara ayırınız.6 bakla tanesini ayır¬dıktan sonra, kalan baklaları tahta kaşıkla ezerek delikli süzgeçten geçiriniz. Püre olmuş baklaları
tekrar tavuk suyunun içine koyup, bu karışımı yeniden kaynatınız. Kaynayınca, tuzunu ve biberini koyduktan sonra, 10-15 dakika or¬ta ateşte pişiriniz. Resimli Bakla Çorbası Tarifi
Küçük bir kâsede nişastayı sütün içinde eriterek çorbaya ka¬rıştırınız. Ateşi yükseltip 2 daki¬ka kaynatınız. Kalan tereyağını küçük parçalar halinde, limon su¬yu ve ayırdığınız 6 bakla içi ile birlikte çorbaya koyunuz. Tereyağı eriyince, çorbayı kâseye boşaltıp, hemen servis ediniz.
Resim notu: Hazırlanması çok kolay olan bakla çorbasını maydanoz yaprağı ile süs¬leyerek servis edebilirsiniz. Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder