Etli Ayşekadın Fasülye Tarifini ve Resimli Etli Ayşekadın Fasülye Tarifini çok severim. Etli Ayşekadın Fasülye nasıl yapılır diyorsan yemek tarifleri burada
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saatten az
Kaç Kişilik:
Etli ayşekadın fasulye, Türk sofrasının klasik yemeklerinden biridir.
750 gr ayşekadın fasulye
1 büyük soğan 125 gr yağ
200 gr kuşbaşı kuzu eti Etli Ayşekadın Fasülye Tarifi
2 büyük domates
1 çay kaşığı tuz
2 1/2 su bardağı et suyu.
Etli Ayşekadın Fasülye Nasıl Yapılır
Yağın yarısını orta sıcaklık¬taki ateş üstüne yerleştirilmiş bir tencerede kızdırınız. Etleri tence¬rede 5 dakika sote ettikten sonra, soğanını koyup 3 dakika daha so¬te ediniz. Ocağın altını kısıp ağır ateşe alınız. Suyunu ekleyip ya¬rım saat kadar pişiriniz. Resimli Etli Ayşekadın Fasülye Tarifi
Önce fasulyelerin uç tarafla¬rını kesiniz. Sonra kılçıklarını ayıklayarak bol suda iyice yıkayı¬nız. Suyunu bir kevgirle süzdük¬ten sonra fasulyeleri bir tencereye koyup, kalan yağı ve kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş domatesleri yerleşti¬riniz; tencerenin ağzını kapayarak 20 dakika kadar pişiriniz. Ön¬ceden hazırladığınız etleri fasul¬yeye ekleyip suyunu da koyduktan sonra, tencerenin kapağını tekrar kapatarak bir buçuk saat daha pişiriniz. Ateşten alarak su¬yunu süzünüz ve bir kayık tabağa alarak servis ediniz. Yemek Tarifleri
Resim notu: Etli Ayşekadın fasulyesi yaz mevsimi¬nin en güzel sebze yemeklerinden biridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder