
Zorluk Derecesi: kolay
Süresi: bir saatten az
Kaç Kişilik: 6 kişilik
İlgi çekici ve değişik bir soğan çorbası olan Eşkaneh, kızarmış ek¬mekle servis edilebilir. Asıl tarifin¬de tuz, biber, limon suyu ve şekerle birlikte 1 çorba kaşığı kişniş otu ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal da ka¬tılır. Eşkaneh Tarifi
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
3 iri soğan (halka halka doğ¬ranmış ve halkaları ayrılmış)
2 çorba kaşığı un
1 litre (5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Eşkaneh Nasıl Yapılır
Tereyağı, büyük bir tencere¬de orta ateşte eritiniz. Köpükleri sönünce soğan halkalarını ekle¬yip 5-6 dakika, pembeleşinceye ka¬dar kavurunuz. Unu tahta bir ka¬şıkla karıştırarak katınız ve ka¬rıştırmaya ara vermeksizin 2 da¬kika pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip karıştırarak 1 litre suyu katınız. Ateşi iyice kısıp, tencere¬nin kapağını kapatarak 10 daki¬ka pişiriniz. Resimli Eşkaneh Tarifi
Yumurtayı da çorbaya katıp tencereyi ateşten indiriniz. Çorba¬yı ısıtılmış bir çorba kasesine ya-da çorba tabaklarına aktararak hemen servis ediniz. Yemek tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder